HIŠA

INA


Pri oblikovanju notranje opreme nizkoenergijske in inteligentne hiše smo upoštevali željo naročnikov po toplem in prijetnem  domu, z obilo svetlobe ter prisotnosti topline lesa v vseh prostorih hiše.
Bistveno vodilo našega načrtovanja je bilo, da prostorov ne preobremenimo  z omarami saj bodo le te vgrajene v  stene ter delovale tako, kot, da so del njih. V kuhinji smo male gospodinjske aparate skrili za sklopljiva vrata, v  dnevni sobi pa z enakim sklopljivim mehanizmom zakrili računalnik, da bo lahko z enim potegom nastala miniaturna domača pisarna, ki pa se bo na enak način tudi pospravila.
Načrt svetlobe je bil premišljeno zasnovan z uporabo različnih tipov svetil, tako, da se prostori lahko osvetljujejo na več načinov, odvisno od razpoloženja in potreb v prostoru. Lastniki pametne hiše bodo lahko vse, od upravljanja osvetlitve, žaluzij, varnosti, ogrevanja, prezračevanja, predvajalnikov glasbe pa do upravljanja  garažnih vrat nadzirali prek centralnega krmilnika, pametnega telefona in tablice. Namen pametnega sistema, s katerim so povezane sicer ločene naprave je čim bolj povečati udobje, zmanjšati porabo energije in izboljšati varnost doma.  Lokacija Štajerska
Celostna podoba notranje opreme
Pritličje in mansarda
Stanovanjska površina 295 m2
Predvidena izvedba 2021