HIŠA

MIA

Izdelali smo projekt notranje opreme za lastnike lesene skeletne hiše,po vsebini tudi pasivne, izdelane iz lepljenega lesa. Gradnja takšne hiše je suho montažna ter zaradi tega hitra in okolju prijazna, saj z zrakotesnostjo in dobro toplotno izolacijo zagotavlja energijsko varčnost..Konstrukcija skeletne hiše stoji samostojno in je sestavljena tako, da je stabilna in karseda protipotresno varna.


Zaradi značaja hiše sta lastnika želela, da bi pri projektiranju notranje opreme vključili čim več elementov lesa , da bi interier deloval predvsem toplo, prijazno a hkrati tudi moderno. Rumena barva ja za lastnika simbol sonca, optimizma,veselja in energije , zato sta želela, da jo v obilju vključimo v dnevno bivalni prostor,.


Po vsej hiši je les poleg pohištva prisoten tudi v stenskih, stropnih in talnih oblogah. V mansardi so na stropovih vidne lesene klešče, ki so lep dekorativni element, saj so mansardni prostori zasnovani pretežno v svetlih tonih. Otroško sobo smo oblikovali v nevtralnih barvah , Živahne barve so uporabljene samo kot dodatek in se bodo tekom odraščanja lahko spremenile.Tako se bo deklica v svoji sobi počutila prijetno tudi, ko odraste.