HIŠA

PI

Notranja oprema hiše skozi velike svetlobne površine ustvarja nepretrgan dialog z okolico. Ker so prostori zelo veliki, smo si lahko privoščili elemente notranje opreme, ki potrebujejo veliko prostora, da lahko zaživijo in na takšen način izrazijo svoj poseben design.


Dnevni garderobi je namenjen prostor poleg sprejemnice. Prav zato je lahko sprejemnica minimalistična, torej le z nekaj pozorno izbranimi osnovnimi elementi opreme, kot so ogledala, obešalnik, tabure in niz omaric. Dnevno bivalni prostor je čistega tlorisa, v katerem smo lahko nanizali tri primarne sklope: sedežno garnituro s tv nizom, jedilniško garnituro ter kuhinjo z otokom.

Kuhinja je zelo velika, vendar ima kljub temu zraven še dodano shrambo, v katero je integriran dvojni hladilnik dostopen s kuhinjske strani. Iz kuhinje je prehod v spalno enoto staršev, ki je sestavljena iz garderobnega dela, spalnega dela in kopalnice.


Okna so nezastrta, saj je bila želja naročnikov, da bodo v neposrednem stiku z naravo, ki jih obdaja.

Čudovita kulisa narave je bila tudi navdih za izbor naravnih materialov in barv v zemeljskih tonih. Pritlični del hiše je v funkciji kot samostojna enota, nevezano na zgornje spalne prostore, ki so namenjeni odraslim otrokom.