STANOVANJE

BOR


V nadstropju dvostanovanjske hiše smo za mlado družino izdelali načrt popolne adaptacije stanovanja. Obstoječi tloris smo povsem prevetrili, saj pri postavitvi instalacij ni bilo nobene omejitve, tako da smo lahko spremenili funkcionalnost prostorov.


Mlad par si je želel veliko kuhinjo z otokom, za katerega v obstoječi kuhinji ni bilo prostora . Otroško sobico smo tako prestavili na mesto obstoječe kuhinje , obstoječo dnevno sobo pa namenili novi kuhinji. Za potrebe shrambe smo v novi kuhinji ustvarili nišo, v kateri je prostor za veliko omaro z drsnimi vrati.


Da smo lahko prostor, ki ni bil del stanovanja, preobrazili v dnevno sobo, smo naredili dva preboja v nosilno steno in tako ustvarili novo prostorno dnevno sobo z galerijo. Tako so se mladi mamici uresničile želje po študijskem prostoru, ki ga bo lahko imela samo zase. Prostor pod stopnicami na galerijo smo izkoristili za jedilniško omaro in za umestitev vogalnega kamina.


Kopalnica je ostala na mestu obstoječe, le da smo elemente kopalniške opreme prestavili na ugodnejša mesta.


Poleg nove spalnice staršev smo ustvarili garderobno sobo in pridobili tudi sobo za goste. Stanovanje je dobilo popolnoma novo dimenzijo .