STANOVANJE

OTO


OLastniki so nas poiskali malo pred tem, preden so se začele v stanovanju izvajati inštalacije, ki so bile sprva nepraktično določene. Prostori stanovanja niso veliki, zato jih je bilo potrebno maksimalno racionalno izkoristiti. Ko je bil 3d idejni projekt notranje opreme zaključen, smo lahko točno definirali tudi načrt postavitve inštalacij. Lokacija dimnika je bila v prvotnem načrtu predvidena tako, da brez dodatnega posega ne bi bila možna izvedba kamina s tristranskim steklom. Z izvajalci smo se dogovorili, da bodo namesto zidanega dimnika izvedli inox dimnik, katerega nova pozicija bo omogočila postavitev želene oblike kamina.

Glede na pozicijo kuhalne plošče na otoku smo določili točno lokacijo in tudi zadostno velikost odvodne cevi , ki je po priporočilih proizvajalcev za otočne nape premera 150mm. Predvideli smo tudi vse potrebne inštalacije, da se je lahko uresničila želja naročnikov po izvedbi izvlečne police na kuhinjskem otoku za delo z namiznim računalnikom.

V dnevni sobi smo načrtovali podometno izvedbo inštalacij za televizijo, saj je slika dekorativnega kamna estetska le, če so inštalacije izvedene pred polaganjem kamna.